Jadłospis 17-21.11.2025r.
JADŁOSPIS 17-21.11.2025| ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
| PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, serek śmietankowy, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną (1,7) |
krem z buraków, pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza perłowa kuskus, warzywa na parze (1,3,6), owoc, woda z miętą |
Budyń czekoladowy, owoc, wafle ryżowe, (7) |
| WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna (wyrób własny), żółty serek, sałata, kalarepa, zielony ogórek, herbata z cytryną (1,4,7) |
krupnik na kaszy jęczmiennej, panierowana pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, colesław (1,3,7) Kompot owocowy |
Galaretka z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe, herbata (7) |
| ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, dżem 100% owoców, sałata, kalarepa, pomidor, herbata owocowa (1,7) |
rosół z makaronem i marchewką, naleśniki z sosem truskawkowym (1,3,6,9) herbata malinowa |
Jabłka zapiekane z cynamonem, (14) |
| CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, pomidorki mini, sałata, herbata z mlekiem (1,7) |
krem ziemniaczano - porowy, spaghetti bolognese (1,3,7) owoc, herbata koperkowa |
Koktajl owocowy na maślance, chrupki kukurydziane (7) |
| PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, pasta jajeczna ( wyrób własny), ogórek kiszony, pomidor, papryka, herbata parzona (1,3,7) |
letnia zupa jarzynowa z papryką i bazylią, kotlet rybny, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (1,3,6,7,9) Sok 100% owoców |
Ciasto z owocami (wyrób własny), kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany