Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                           JADŁOSPIS 21-25.10.2024r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa krakowska, serek śmietankowy, sałata,
kalarepa, pomidor, herbata parzona

(1,7)





Zupa kalafiorowa, makaron z sosem bolognese i zielonym groszkiem (1,3,6,7,9) owoc, herbata rumiankowa



Kisiel z jogurtem naturalnym, owoc, wafle,

woda z cytryną

(1,7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta rybna

z tuńczyka (wyrób własny), twarożek, sałata, kalarepa, zielony ogórek,

herbata z cytryną

(1,4,7)



Rosolnik z kaszą kuskus, kotlet z piersi kurczaka, puree, surówka z ,młodej kapusty z marchewką (1,3,7,9)

kompot jabłkowy



Budyń , marchewka, herbata (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka, żółty serek, pomidorki koktajlowe, kalarepa, kiszony ogórek, herbata

z cytryną

(1,7)





Zupa krem z dyni z grzankami, pierś z kurczaka w łagodnym sosie warzywnym, ryż jaśminowy, marchewka gotowana (1,3,7),owoc

sok owocowy 100% owoców





Kanapki z dżemem (100% owoców), owoc, herbata (1,7)



CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup
, ogórek zielony, sałata, herbata

z cytryną

(1,7)



Zupa jarzynowa z makronem, pyzy z sosem myśliwskim z kiełbasą i warzywami (warzywa dodane do sosu) (1,3,6,7,9)

Owoc, woda

Kasza manna na mleku, owoc, herbata owocowa

(1,7)





PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), twarożek, szczypiorek, ogórek kiszony, czerwona papryka,


herbata parzona

(1,3,7)





Barszcz ukraiński, racuchy drożdżowe z prażonym jabłkiem (jabłko osobno) (1,3,7,9), herbata



Ciasto „zebra” (wyrób własny), owoc, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.