Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                           JADŁOSPIS 31.03-4.04.2025 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta z tuńczyka ( wyrób własny) pomidor, sałata, rzodkiewka,

herbata owocowa

(1,4,7)





Kapuśniak, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (1,3,6) woda z miodem i cytryną



Ryż na mleku z jabłkiem

i cynamonem (wyrób własny) wafle ryżowe (7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka, serek śmietankowy, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z mlekiem

(1,7)





Krem marchewkowy, kotlet z piersi kurczaka, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,7)

owoc, herbata miętowa



Płatki kukurydziane

z jogurtem naturalnym, owoc

(7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), serek kanapkowy, kiszony ogórek,
kalarepa, sałata, herbata parzona

(1,4,7)





Zupa brokułowa, makaron z sosem pomidorowym i mozzarellą (1,3,6 )

kompot wieloowocowy





Galaretka z jogurtem, owoc,

herbata miętowa

(1,3,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup,
pomidor, papryka żółta, sałata, herbata owocowa

(1,7)





Krem wielowarzywny, kotlet mielony, puree, surówka z włoskiej kapusty z kukurydzą (1,3,7 ) owoc,   woda



Zupa mleczna z ryżem, owoc, chrupki kukurydziane (7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem,
ser żółty,

serek śmietankowy, pomidor, sałata, herbata z cytryną

(1,3,7)





Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami, kopytka z sosem truskawkowym i białym serem (1,3,4,6,7,9) herbata rumiankowa,





ciasto ( zebra), owoc, woda

(1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.