JADŁOSPIS 17-21.11.2025
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
| ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
| PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, serek śmietankowy, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną (1,7) |
krem z buraków, pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza perłowa kuskus, warzywa na parze (1,3,6), owoc, woda z miętą |
Budyń czekoladowy, owoc, wafle ryżowe, (7) |
| WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna (wyrób własny), żółty serek, sałata, kalarepa, zielony ogórek, herbata z cytryną (1,4,7) |
krupnik na kaszy jęczmiennej, panierowana pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, colesław (1,3,7) Kompot owocowy |
Galaretka z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe, herbata (7) |
| ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, dżem 100% owoców, sałata, kalarepa, pomidor, herbata owocowa (1,7) |
rosół z makaronem i marchewką, naleśniki z sosem truskawkowym (1,3,6,9) herbata malinowa |
Jabłka zapiekane z cynamonem, (14) |
| CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, pomidorki mini, sałata, herbata z mlekiem (1,7) |
krem ziemniaczano - porowy, spaghetti bolognese (1,3,7) owoc, herbata koperkowa |
Koktajl owocowy na maślance, chrupki kukurydziane (7) |
| PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, pasta jajeczna ( wyrób własny), ogórek kiszony, pomidor, papryka, herbata parzona (1,3,7) |
letnia zupa jarzynowa z papryką i bazylią, kotlet rybny, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (1,3,6,7,9) Sok 100% owoców |
Ciasto z owocami (wyrób własny), kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.