Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                           JADŁOSPIS 15-19.12.2025

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa drobiowa, serek śmietankowy, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną

(1,7)







Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (1), Roladka z kurczaka ze szpinakiem i sosem koperkowym, ryż, talarki marchewki (1,3,7), owoc, woda z miętą



Budyń czekoladowy, owoc, wafle ryżowe,

(7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta warzywna (wyrób własny), żółty serek, sałata, kalarepa, zielony ogórek, herbata z cytryną

(1,4,7)





Rosół z marchewką i makaronem (1,9), Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym (1,3,7) Kompot owocowy



Galaretka z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe, herbata (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, dżem 100% owoców, sałata, kalarepa, pomidor, herbata owocowa


(1,7)





Pomidorowa z ryżem (9), Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie, puree ziemniaczane, buraczki (1,7,12) herbata malinowa



Jabłka zapiekane z cynamonem,

(14)



CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, parówka na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, pomidorki mini, sałata, herbata z mlekiem


(1,7)



Zupa kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką (7,9), Pulpeciki z indykiem w sosie pomidorowo - paprykowym z soczewicą i brokułem (1,3) owoc, herbata koperkowa



Koktajl owocowy na maślance, chrupki kukurydziane  

(7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, żółty serek, pasta jajeczna ( wyrób własny),


ogórek kiszony, pomidor, papryka, herbata parzona

(1,3,7)





Krem ziemniaczany z grzankami (1,7,9), Panierowany kotlet rybny, puree ziemniaczane, surówka z marchewki (1,3,4,7) sok 100% owoców



Banan z biszkoptem, kawa zbożowa

z mlekiem (1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.