Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

         JADŁOSPIS 4-8.07.2022r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa drobiowa, żółty serek, zielony ogórek, pomidor, sałata,

herbata z cytryną

(1,7)





Rosół z makaronem, nuggetsy

z kurczaka w panierce, puree

ziemniaczane, marchewka baby (1,3,7)

herbata wieloowocowa



Zupa mleczna z ryżem, rumianek (1,7)



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta jajeczna

z zieleniną (wyrób własny), dżem (100% owoców), pomidorki mini, kiszony ogórek, herbata z cytryną

(1,3.7)





Barszcz ukraiński, spaghetti bolognese z serem mozarella (1,7,9)

kompot wieloowocowy



Galaretka z owocami, wafle kukurydziane

(1)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, twarożek, sałata,
ogórek, pomidor, herbata owocowa

(1,7)





Zupa ogórkowa, roladka drobiowa z papryką, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty (1,7,9)

owoc, woda





Pianka owocowa na jogurcie (wyrób własny), chrupki, woda z miętą (1,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbaski na ciepło
, ketchup, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata owocowa

(1,7)





Zupa kalafiorowa, pulpety w sosie pomidorowym, pieczone ziemniaki, warzywa na parze (1,7,9)

sok owocowy 100% owoców



Koktajl owocowy na maślance (wyrób własny), podpłomyki

(1,7)

PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta rybna (wyrób własny)
, serek śmietankowy, ogórek zielony, sałata, papryka, herbata

z cytryną

(1,4,7)





Zupa pomidorowa z makaronem, kopytka z sosem truskawkowym

i serkiem (1,7,9)

owoc, woda z cytryną



Kisiel, owoc, wafle ryżowe (1,7)









*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.