Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                   JADŁOSPIS 24-26. 04. 2019

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

ŚRODA

Pieczywo mieszane(1) z masłem(6), kiełbasa drobiowa, pomidor, sałata, kalarepa, herbata z cytryną

338,2 kcal





Zacierka(1,2,6) z mlekiem(6), owoc – brzoskwinia

159,5 kcal



Zupa grochówka(8) z grzankami(1), makaron(1,2,6) z bolońskim sosem, surówka z sałaty, kompot z czarnej porzeczki, marchewka

544,25 kcal



CZWARTEK

Pieczywo mieszane(1) z masłem(6), szynka, pomidor, ogórek zielony , sałata, herbata z cytryną

375 kcal

Jogurt naturalny(6), bakalie- morele suszone, nasiona dyni(7,10), otręby(1), płatki kukurydziane, owoc- mandarynka

186,5 kcal



Rosół(8) z makaronem(1,2,6) i jarzynami, ziemniaki, pulpety gotowane(1,2), buraczki, kompot z wiśni, owoc – jabłko

471,61 kcal



PIĄTEK

Pieczywo mieszane(1) z masłem(6), śledź(3) w oliwie, szczypior, pomidor, herbata parzona

354,34 kcal



Galaretka z owocami, marchewka, podpłomyki(1), kakao z mlekiem(6), owoce-morele, śliwki

160 kcal



Zupa pomidorowa(8) z makaronem(1,2,6), kluski leniwe(1,2) z masłem(6)- wyrób własny, surówka z marchewki, woda z miętą, owoc –banan

439 kcal



*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany

Alergeny:

1. Gluten i produkty pochodne

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy, tj. migdały, laskowe, włoskie, nerkowce i produkty pochodne

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne