JADŁOSPIS 31.03-4.04.2025 r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka ( wyrób własny) pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa (1,4,7) |
Kapuśniak, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (1,3,6) woda z miodem i cytryną |
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (wyrób własny) wafle ryżowe (7) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, szynka, serek śmietankowy, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z mlekiem (1,7) |
Krem marchewkowy, kotlet z piersi kurczaka, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,7) owoc, herbata miętowa |
Płatki kukurydziane z jogurtem naturalnym, owoc (7) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), serek kanapkowy, kiszony ogórek, kalarepa, sałata, herbata parzona (1,4,7) |
Zupa brokułowa, makaron z sosem pomidorowym i mozzarellą (1,3,6 ) kompot wieloowocowy |
Galaretka z jogurtem, owoc, herbata miętowa (1,3,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, pomidor, papryka żółta, sałata, herbata owocowa (1,7) |
Krem wielowarzywny, kotlet mielony, puree, surówka z włoskiej kapusty z kukurydzą (1,3,7 ) owoc, woda |
Zupa mleczna z ryżem, owoc, chrupki kukurydziane (7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, serek śmietankowy, pomidor, sałata, herbata z cytryną (1,3,7) |
Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami, kopytka z sosem truskawkowym i białym serem (1,3,4,6,7,9) herbata rumiankowa, |
ciasto ( zebra), owoc, woda (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.