JADŁOSPIS 4-8.07.2022r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, żółty serek, zielony ogórek, pomidor, sałata, herbata z cytryną (1,7) |
Rosół z makaronem, nuggetsy z kurczaka w panierce, puree ziemniaczane, marchewka baby (1,3,7) herbata wieloowocowa |
Zupa mleczna z ryżem, rumianek (1,7) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z zieleniną (wyrób własny), dżem (100% owoców), pomidorki mini, kiszony ogórek, herbata z cytryną (1,3.7) |
Barszcz ukraiński, spaghetti bolognese z serem mozarella (1,7,9) kompot wieloowocowy |
Galaretka z owocami, wafle kukurydziane (1) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, twarożek, sałata, ogórek, pomidor, herbata owocowa (1,7) |
Zupa ogórkowa, roladka drobiowa z papryką, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty (1,7,9) owoc, woda |
Pianka owocowa na jogurcie (wyrób własny), chrupki, woda z miętą (1,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata owocowa (1,7) |
Zupa kalafiorowa, pulpety w sosie pomidorowym, pieczone ziemniaki, warzywa na parze (1,7,9) sok owocowy 100% owoców |
Koktajl owocowy na maślance (wyrób własny), podpłomyki (1,7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna (wyrób własny), serek śmietankowy, ogórek zielony, sałata, papryka, herbata z cytryną (1,4,7) |
Zupa pomidorowa z makaronem, kopytka z sosem truskawkowym i serkiem (1,7,9) owoc, woda z cytryną |
Kisiel, owoc, wafle ryżowe (1,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.