Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                           JADŁOSPIS 17-21.11.2025

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa drobiowa, serek śmietankowy, papryka czerwona, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną

(1,7)







krem z buraków, pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza perłowa kuskus, warzywa na parze (1,3,6), owoc, woda z miętą



Budyń czekoladowy, owoc, wafle ryżowe,

(7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta warzywna (wyrób własny), żółty serek, sałata, kalarepa, zielony ogórek, herbata z cytryną

(1,4,7)





krupnik na kaszy jęczmiennej, panierowana pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, colesław (1,3,7) Kompot owocowy



Galaretka z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe, herbata (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, dżem 100% owoców, sałata, kalarepa, pomidor, herbata owocowa


(1,7)





rosół z makaronem i marchewką, naleśniki z sosem truskawkowym (1,3,6,9) herbata malinowa



Jabłka zapiekane z cynamonem,

(14)



CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, parówka na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, pomidorki mini, sałata, herbata z mlekiem


(1,7)



krem ziemniaczano - porowy, spaghetti bolognese (1,3,7) owoc, herbata koperkowa



Koktajl owocowy na maślance, chrupki kukurydziane  

(7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, żółty serek, pasta jajeczna ( wyrób własny),


ogórek kiszony, pomidor, papryka, herbata parzona

(1,3,7)





letnia zupa jarzynowa z papryką i bazylią, kotlet rybny, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (1,3,6,7,9) Sok 100% owoców



Ciasto z owocami (wyrób własny), kawa zbożowa

z mlekiem (1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.