Jadłospis 13-17.01.2025r
JADŁOSPIS 13-17.01.2025r.ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna (wyrób własny), kiełbasa drobiowa, kalarepa, pomidor, kiełki, herbata parzona (1,3,7) |
Zupa kalafiorowa, nuggetsy z kurczaka, puree ziemniaczane,gotowana marchewka (1,3,6,9), owoc, herbata owocowa |
Budyń, owoc, chrupki kukurydziane (7) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, żółty serek, kiełki, sałata, pomidor, herbata z cytryną (1,7) |
Zupa brokułowa, gulasz wieprzowo-warzywny z kaszą pęczak, surówkaz modrej kapusty (1,3,6,9) herbata malinowa |
Jogurt naturalny, suszone śliwki, morele i nasiona dyni, (7) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa na ciepło, ketchup, sałata, kalarepa, ogórek zielony, herbata parzona (1,7) |
krupnik z kasza jęczmienną, kotlet drobiowy, puree ziemniaczane,surówka z kapusty kiszonej (1,3,7) kompot owocowy |
Kanapeczki z masłem i miodem, owoc, herbata z kopru włoskiego (1,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ( wyrób własny), kiełbasa drobiowa, ogórek kiszony, sałata, herbata z mlekiem (1,7) |
Rosół z makaronem, klopsik wieprzowo - warzywny, puree ziemniaczane,surówka z pora (1,3,6,7,9) sok owocowy 100% owoców |
Zupa mleczna z zacierką, owoc (1,7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, biały serek, płatki kukurydziane z mlekiem, pomidor, sałata, herbata parzona (1,7) |
Krem z marchewki z grzankami, leniwe z bułką tartą i masłem, serembiałym, surówka z marchewki (1,3,7.9), woda z cytryną |
Bananowiec (wyrób własny), owoc, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
ALERGENYLista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.