Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

Jadłospis 13-17.01.2025r

JADŁOSPIS 13-17.01.2025r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta rybna (wyrób własny), kiełbasa drobiowa, kalarepa, pomidor, kiełki,

herbata parzona

(1,3,7)





Zupa kalafiorowa, nuggetsy z kurczaka, puree ziemniaczane,gotowana marchewka (1,3,6,9), owoc,

herbata owocowa



Budyń, owoc, chrupki kukurydziane

(7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka drobiowa, żółty serek, kiełki, sałata, pomidor,

herbata z cytryną

(1,7)





Zupa brokułowa, gulasz wieprzowo-warzywny z kaszą pęczak, surówkaz modrej kapusty (1,3,6,9)

herbata malinowa

Jogurt naturalny, suszone śliwki, morele i nasiona dyni,

(7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa na ciepło, ketchup, sałata,
kalarepa, ogórek zielony, herbata parzona

(1,7)





krupnik z kasza jęczmienną, kotlet drobiowy, puree ziemniaczane,surówka z kapusty kiszonej (1,3,7)

kompot owocowy





Kanapeczki z masłem i miodem, owoc, herbata z kopru włoskiego (1,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta jajeczna ( wyrób własny)
, kiełbasa drobiowa, ogórek kiszony, sałata, herbata

z mlekiem

(1,7)





Rosół z makaronem, klopsik wieprzowo - warzywny, puree ziemniaczane,surówka z pora (1,3,6,7,9)

sok owocowy 100% owoców



Zupa mleczna z zacierką, owoc (1,7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, biały serek, płatki kukurydziane z mlekiem, pomidor, sałata, herbata parzona


(1,7)





Krem z marchewki z grzankami, leniwe z bułką tartą i masłem, serembiałym, surówka z marchewki (1,3,7.9), woda z cytryną



Bananowiec (wyrób własny), owoc, kawa zbożowa

z mlekiem

(1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany

ALERGENY

ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.