JADŁOSPIS 2-6.12.2024r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, płatki kukurydziane z mlekiem, zielony ogórek, pomidor, sałata, herbata z cytryną (1,7) |
Kapuśniak, pulpecik wieprzowy w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, coleslaw (1,3,6,7,9) owoc, herbata wieloowocowa |
Zupa mleczna z makaronem ( zacierka), owoc (1,7) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z zieleniną (wyrób własny), dżem (100% owoców), pomidory, kiszony ogórek, herbata z cytryną (1,3.7) |
Zupa z fasolki szparagowej, kotlecik schabowy, puree, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,9) kompot wieloowocowy |
Galaretka z owocami, wafle kukurydziane (1) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, twarożek, sałata, ogórek, pomidor, herbata owocowa (1,7) |
Rosół z makaronem, roladka z kurczaka z papryką w jasnym sosie z ryżem jaśminowym, warzywa na parze (1,3,7) owoc, woda |
Owsianka na mleku, marchewka, herbata rumiankowa (1,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata owocowa (1,7) |
Zupa krem z marchewki z grzankami, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte (1,3,6,7,9)ok owocowy 100% owoców |
Kisiel z jogurtem naturalnym, owoc, podpłomyki (1,7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, żółty ser, ogórek zielony, sałata, papryka, herbata z cytryną (1,4,7) |
Zupa ogórkowa, kotlet rybny, puree ziemniaczane, ogórek kiszony (1,3,7,9) owoc, woda z cytryną |
Babka cytrynowa (wyrób własny) kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.