Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

JADŁOSPIS 29.11-3.12.2021r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa drobiowa, żółty serek, zielony ogórek, pomidor, rzodkiew

herbata z cytryną

(1,7)





Zupa serowa z grzankami, makaron w sosie bolognese (1,3,7,9)

banan, woda z miodem i cytryną



Budyń czekoladowy, owoc, chrupki kukurydziane, herbata owocowa (7)



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta z tuńczyka (wyrób własny), twarożek, papryka, kalarepa, kiszony ogórek, herbata z cytryną

(1,4,7)





Zupa gulaszowa, kotlecik schabowy, ziemniaki puree, warzywa na parze (1,7,9)

kompot wieloowocowy



Galaretka z owocami, maca herbata miętowa (1)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, powidła śliwkowe, sałata,
kalarepa, pomidor, herbata parzona

(1,3,7)





Krem pomidorowy z grzankami, kotlet mielony, puree, surówka

z kapusty włoskiej (1,7,9)

owoc, herbata rumiankowa





Kasza manna na mleku

z owocami, wafle ryżowe, woda

(1,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbaska na ciepło
, ketchup, papryka czerwona, ogórek kiszony, sałata, herbata owocowa

(1,7)





Zupa meksykańska, leczo warzywne, kasza jęczmienna, brokuły (1,7,9)

owoc, woda z cytryną



Ciasto jesienne (wyrób własny), kawa zbożowa

z mlekiem (1,3,7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta jajeczna

z zieleniną (wyrób własny)
, serek Almette, ogórek zielony, czerwona papryka, herbata parzona

(1,3,7)





Zupa dyniowa, kotlet rybny

z puree ziemniaczanym i kiszoną kapustą (1,3,47,9)

sok owocowy 100% owoców



Zupa mleczna z ryżem, owoc, podpłomyki,

herbata (1,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.