JADŁOSPIS 30. 06 -4.07.2025 r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, szynka, serek śmietankowy, pomidor, ogórek, sałata, herbata owocowa (1,4,7) |
Rosół z makaronem i marchewką, roladka z kurczaka w sosie paprykowym, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,9) rumianek (9) |
Płatki kukurydziane z jogurtem, owoc (7 ) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna ( wyrób własny), serek kanapkowy, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z mlekiem (1,7) |
Zupa z soczewicy z warzywami, pierogi z truskawkami (1,3,6,9) owoc, herbata miętowa |
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (wyrób własny) wafle ryżowe (7) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), serek kanapkowy, kiszony ogórek, kalarepa, sałata, herbata parzona (1,4,7) |
Krem ziemniaczano-porowy, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z cukinią (1,3,7) kompot wieloowocowy |
Galaretka z jogurtem, owoc, herbata miętowa (1,3,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło, ketchup, pomidor, papryka żółta, sałata, herbata owocowa (1,7) |
Zupa koperkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte(1,3,6,7,9) owoc, woda |
Zupa mleczna z ryżem, owoc, chrupki kukurydziane (7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, serek śmietankowy, pomidor, sałata, herbata z cytryną (1,3,7) |
Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, puree ziemniaczane, ogórek kiszony (1,3,7.9) , herbata rumiankowa |
Ciasto marchewkowe, owoc, woda (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.