JADŁOSPIS 12-14.11.2025r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
| ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
| ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, serek śmietankowy, papryka, sałata, kiszony ogórek, herbata z cytryną (1,7) |
Barszcz ukraiński z ziemniakami, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym, puree ziemniaczane, mini marchewka (1,3,7,9) owoc, sok owocowy 100% owoców |
Kisiel z jogurtem naturalnym, owoc, chrupki kukurydziane (1,7) |
| CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka ( wyrób własny), twarożek, pomidor, kalarepa, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,7) |
Krem z kalafiora ze słonecznikiem, makaron z kurczakiem w sosie paprykowo-pomidorowym z bazylią i serem (1,3,7,9) owoc, kompot wieloowocowy |
Jogurt naturalny z suszonymi śliwkami, rodzynkami i ziarnami dyni (7) |
| PIĄTEK Płatki kukurydziane z gorącym mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, sałata, kalarepa, pomidor, herbata z cytryną (1,7) |
Kapuśniak z kapusty słodkiej z ziemniakami i koperkiem, kotlet jajeczny ze szczypiorkiem, puree ziemniaczane, mini marchewka (1,3,7,9) owoc, herbata miętowa |
Ciasto dyniowe (wyrób własny), herbata z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.