Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

                           JADŁOSPIS 30. 06 -4.07.2025 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka, serek śmietankowy, pomidor, ogórek, sałata,

herbata owocowa

(1,4,7)





Rosół z makaronem i marchewką, roladka z kurczaka w sosie paprykowym, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,9) rumianek (9)



Płatki kukurydziane

z jogurtem, owoc

(7 )



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta warzywna     ( wyrób własny), serek kanapkowy, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z mlekiem

(1,7)





Zupa z soczewicy z warzywami, pierogi z truskawkami (1,3,6,9) owoc, herbata miętowa



Ryż na mleku z jabłkiem

i cynamonem (wyrób własny) wafle ryżowe (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), serek kanapkowy, kiszony ogórek,
kalarepa, sałata, herbata parzona

(1,4,7)





Krem ziemniaczano-porowy, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z cukinią (1,3,7) kompot wieloowocowy





Galaretka z jogurtem, owoc,

herbata miętowa

(1,3,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, parówka na ciepło, ketchup,
pomidor, papryka żółta, sałata, herbata owocowa

(1,7)



Zupa koperkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte(1,3,6,7,9) owoc, woda

Zupa mleczna z ryżem, owoc, chrupki kukurydziane (7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem,
ser żółty,

serek śmietankowy, pomidor, sałata, herbata z cytryną

(1,3,7)



Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, puree ziemniaczane, ogórek kiszony (1,3,7.9) , herbata rumiankowa

Ciasto marchewkowe,   owoc, woda

(1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.