Jadłospis 7-11.07.2025
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z dużą zawartością mięsa, serek śmietankowy, sałata, ogórek, rzodkiewka, kiełki, herbata parzona (1,7) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczone podudzie z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty (9) herbata z włoskiego kopru |
Budyń, owoc, (7), chrupki kukurydziane |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, twarożek, sałata, zielony ogórek, kalarepa, herbata parzona (1,7) |
krem z pietruszki z grzankami, panierowane cząstki z kurczaka, puree ziemniaczane, kalafior gotowany (1,3,7) sok wieloowocowy |
Jogurt z owocami, biszkopt (7) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, żółty serek, papryka, pomidor, sałata, herbata owocowa (1,7) |
barszcz ukraiński z ziemniakami, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym, puree ziemniaczane, mini marchewka (1,3,7,9) owoc, herbata miętowa |
Kasza manna na mleku z sokiem owocowym , woda (1,7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna ( wyrób własny), szynka, kiszony ogórek, pomidor herbata z mlekiem (1,3,7) |
krem z kalafiora ze słonecznikiem, makaron z kurczakiem w sosie paprykowo-pomidorowym z bazylią i serem (1,3,7,9) owoc, woda z miodem i cytryną |
Kisiel z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe (7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, twarożek na słodko, dżem, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z cytryną (1,3,7) |
kapuśniak z kapusty włoskiej z ziemniakami i koperkiem, kotlet jajeczny ze szczypiorkiem, puree ziemniaczane, mini marchewka (1,3,7,9) owoc, herbata owocowa |
Ciasto z owocami (wyrób własny), kakao z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.