Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

JADŁOSPIS 18-22.10.2021 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa krakowska, biały serek, kiszony ogórek, pomidor, kiełki

herbata owocowa

(1,7)





Krem z zielonego groszku, pieczony grzebień z ciasta francuskiego z kurczakiem, sosem koktajlowym, ziemniakami

i surówką z kapusty pekińskiej

z jabłkiem (1,3,6,7,9)

owoc, woda z cytryną



Budyń czekoladowy,

owoc, chrupki kukurydziane.

Herbata (7)



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka drobiowa, żółty ser , papryka, sałata, kalarepa, herbata z cytryną

(1,7)





Zupa ogórkowa z ziemniakami, rolada wieprzowa z boczkiem i cebulką z kluskami śląskimi i modrą kapustą (1,7,9)

owoc, sok jabłkowy 100% owoców



Koktajl truskawkowy (wyrób własny), wafle ryżowe (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, pasta z tuńczyka (wyrób własny), żółty ser, kiszony ogórek,
kalarepa, pomidor, herbata parzona

(1,4,7)





Krem pietruszkowy

z makaronem, pierogi z owocami, białym serem i bułką tartą na maśle (1,7,9)

woda z miodem i cytryną





Owsianka na mleku, owoc

(1,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, jajecznica
, pomidorki mini, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa

(1,3,7)





Barszczyk z puree z cebulką, spaghetti bolognese z tartym serem (1,7,9)

owoc, woda z cytryną



Ciasto drożdżowe

z owocami (wyrób własny), kawa zbożowa

z mlekiem (1,3,7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem,
pasta warzywna,

twarożek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, czerwona papryka, sałata, herbata parzona

(1,3,7)





Krupnik z kaszą jęczmienną, dorsz w panierce z puree ziemniaczanym i kiszoną kapustą (1,3,47,9)

kompot jabłkowy (wyrób własny)



Kisiel, banan, wafle kukurydziane,

herbata owocowa







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.